KUZEY Mitroviça Belediye Meclis üyesi ve belediye başkanı adayı 35 yaşındaki Dimitriye Yaniçiyeviç, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından evinin önünde öldürüldü. 
Kuzey Mitroviça Belediyes Meclis üyesi ve belediye başkan adayı Dimitriye Yaniçiyeviç, bu sabah evinin önünde vurularak öldürüldü. Yaniçiyeviç'in hastaneye ulaştırıldığında yaşam belirtileri göstermediği belirtildi. Yaniçijeviç, Kuzey Mitrovica Belediyesi için Bağımsız Liberal Partisi'nden başkan adayıydı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi.
Kuzey Mitroviça Belediyesi Meclis üyesi Dimitriye Yaniçiyeviç,'in öldürülmesi ilgili olarak Mitroviça Polisi Bölge Sözcüsü Bekim Hoti yaptığı açıklamada Kosova polisi ile Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki Hukuk Misyonu Eulex 'e bağlı özel tim ile ortaklaşa olarak olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Silahlı saldırının sebebinin henüz bilinmediğini kaydeden sözcü Hoti, Yaniçiyeviç'e daha önce de saldrıları düzenledndiğini hatırlattı.
Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Bağımsız Liberal Partisi'nden Kuzey Mitroviça Belediye Meclisi üyesi Yaniçiyeviç'in öldürülmesini kınadı. Yahyaga bu olayın Kosova'yı istikrarsızlığa sürüklemek ve vatandaşları korkutmak amacıyla gerçekleştiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Yahyaga, cinayetin Kosova kurumlarının ülkenin her yerinde yasa ve düzenin uygulanmasını engellemek amacıyla işlendiğini değerlendirerek, güvenlik organlarından olayın aydınlatılması ve zanlının bulunup adalet önüne çıkarılması için tüm önlemlerin alınmasını istedi.
Başbakan Haşim Taçi, Sırp Liberal Partisi Listesi'nden Kuzey Mitroviça'da meclis üyesinin öldürülmesi olayının sarsıcı olduğunu söyledi. Öldürülen meclis üyesinin ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Başbakan Taçi, hukuk organlarının olayı bir an evvel aydınlatmaları gereğini ifade etti.

TK(AÖ/İD)