KOSOVA'da düzenlenen genel seçimlerde Kosova Başbakanlığı için adaylığını koyan 5 parti lideri Haşim Taçi İsa Mustafa, Ramuş Haradinay, Fatmir Limay ve Albin Kurti Kosova’yı derin siyasi krize sürükledikleri gerekçesiyle 'Fol Hareketi' tarafından protesto edildi.
'Fol Hareketi' 5 siyasi parti liderinin fotoğraflarının yer aldığı büyük bir pankartı başbakanlık binasının demirliklerine astı. Burada bir konuşma yapan Fol Hareketi Başkanı Petrit Zogay, şöyle dedi:
"Bu 5 parti lideri seçimlerden önce büyük vaatlerde bulundu. Ancak, Kosova’da büyük bir siyasi krize neden oldu. 5 lider Kosova Meclisi’nin kuruluş toplantısındaki davranışlarıyla Kosova’nın imajını zedeledi. Seçimleri kaybeden İsa Mustafa, Kosova Meclis Başkanı seçilerek Anayasayı zedeledi. 200 bin işyeri vaat eden Haşim Taçi, Başbakanlık görevini kaybetmek üzere, diğer lider de bundan şahsi çıkar elde etmek isterken Kosova halkını unuttu."
Zogay, Kosova’daki bu 5 liderin davranışlarının Kosova’nın Avrupa yolunu kapadığını söyledi ve sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara bu olumsuzluklara karşı tepki gösterme çağrısında bulundu. 'Fol Hareketinin' bu eylemi çevredekiler tarafından desteklendi. Fol hareketi beş başbakan adayı fotoğraflarını içeren pankartı Başbakanlık demirliklerine astı