SOMA'da meydana gelen maden faciası Kosova’da  üzüntüyle karşılandı. Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Türk yetkililerine birçok kurum ve kuruluşu taziye mesajları gönderdi.
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Türkiye Başbakanı ve Kosova’daki Türkiye Büyükelçiliğine gönderdiği taziyede bu gibi olayların bir daha gerçekleşmesi temennisini ifade etti. Mahir Yağcılar mesajında şöyle dedi:
"Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle Sizlere ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa dileriz. Halen mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılmalarını niyaz ederiz. Kosova Türk Toplumu, Bakanlığım ve partimin adına bu gibi acı olayların bir daha gerçekleşmemesi temenniyle, bu zor günlerde dualarınız ve acılarınızıda sizlerle beraber olduğumuzu bildirmek isteriz."
Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç beraberindeki bir heyet ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğini ziyaret edip Büyükelçi Songül Ozan’a başsağlığı dileklerini ifade etti. Heyet, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na da taziye mesajlarını sundu. Arif Bütüç taziye mesajında şöyle dedi:
"Şehit madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz. Bütün Ana Ülkemiz Türkiye’nin başı sağolsun. Acımız sizlerle."
 
ET(GE/İD)