KOSOVA- Sırbistan sınırındaki Kurşumlu şehri yakınında bu sabah erken saatlerde Kosova tarafından kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Sırbistan jandarma mensubu 30 yaşındaki Stevan Sinçeliç’in hayatını kaybettiği bildirildi.
Sırp medyası jandarma mensubunun, Kosova sınırını geçerek Sırp ormanlarında yasa dışı ağaç kesen Kosovalılar tarafından açılan ateş sonucu öldüğünü yazdı. Evli ve 1 çocuk babası 30 yaşındaki Stevan Sinceliç ismindeki jandarma mensubunun kaldırıldığı Belgrad Askeri Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırın ormanlık arazisinde yaşanan çatışma ardından Sırbistan İçişleri Bakanı Neboysa Stefanoviç, sınır bölgelerindeki jandarma güçlerine takviye yapılmasını emretti.
Stefanoviç yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Kosova arasındaki sınır bölgesinde jandarma mensupları ve yerel halkın can güvenliğinin koruması için takviye gücün gönderilmesini istediğini belirtti. Sırp Bakan, Sırbistan’ın terör saldırılarına müsamaha göstermeyeceğini ve saldırılara sert şekilde yanıt vereceğini kaydetti. Olayın meydana geldiği Kosova-Sırbistan sınırında çok sayıda Sırp askeri ve Barış Gücü (KFOR) birlikleri konuşlanmış durumda. Olayla ilgili Kosova yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAFLI