KOSOVA Başbakanı Haşim Taçi, Kosova Güvenlik Gücü'nün (KGG), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşmesiyle, Kosova'nın tam olarak bir devlet halini alacağını söyledi.
Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Adem Yaşari Kışlası'na gerçekleştirdiği ziyaretinde askeri törenle karşılandı. Başbakan Taçi, Kosova Güvenlik Gücü Bakanı Agim Çeku ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Subaylarla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Haşim Taçi, bağımsızlıktan sonra kurulan KKG'nin, Kosova’nın önemli bir kurumunun gelişmesinin başarı hikayesi olduğunu söylerken, yakın bir gelecekte bunun devamı olarak Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin kurulacağını belirtti. Taçi, Kosova Güvenlik Gücü'nün (KGG), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşmesiyle, Kosova'nın tam olarak bir devlet halini alacağını ifade etti.
8 bin kişinden oluşacak Silahlı Kuvvetlerin yeni bir yapı olacağını söyleyen Taçi, Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin vatandaşların çıkarları ve mal varlıklarını koruyacağını da vurguladı. Taçi, Kosova'yı tanıyan Uluslararası Kurumların Silahlı Kuvvetlerin oluşturulması için çok kısa bir süre verdiklerinden dolayı, hükümetin en kısa zamanda Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin kurulmasıyla ilgili yasayı meclise sunacağını ifade etti. Bakan Agim Çeku, Kosova Silahlı Kuvvetlerinin kurulmasından sonra, hedefin NATO üyesi olmak olduğunu vurgularken, bu konuda başta ABD ve Türkiye olmak üzere diğer dost ülkelere de teşekkürlerini sundu.

TK(SS)