KOSOVA Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri’nin başında bulunduğu kadın milletvekilleri forumunun Kosova genelinde 1 hafta önce başlattıkları imza kampanyası sona erdi. Kampanyada 1 haftada 130 bin imza toplandı.
İmza kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Edita Tahiri, 'Kosova Savaşı'nda Şiddet Gören Kadınlar İçin Uluslararası Destek İstiyoruz' adı verilen imza kampanyasına katılanlara teşekkür etti. Tahiri, "BM’ye baş vurmak için amaçladığımız 100 bin imzanın üzerinde imza toplanması Kosova halkının bu konuda ne kadar hassas olduğunu en iyi bir şekilde göstermiş oldu" dedi.
Tahiri, toplanan imzaları en kısa zamanda New York’a giderek BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a teslim edeceklerini ifade ederken, şöyle konuştu:
"İmzaların tesliminde yanımızda sinema oyuncusu Angelina Jolie de bulunacağından ötürü mutluyuz. Ban Ki Moon’dan tarafsız bir uluslar arası adalet sisteminin kurulması ve bunun sonucunda suçluların adalet önüne çıkarılmaları talebinde bulunacağız."
Kosova’da düzenlen imza kampanyası Sırbistan’da ise tepkiyle karşılandı. 
Kosova savaşı sırasında kadınlara uygulanan şiddetin soruşturulması için BM’ye 100 bin imzanın teslim edilmesi gerekiyordu. İmza kapmayasına İngiltere eski Dışişleri Bakanı William Hague ve sinema oyuncusu Angelina Jolie tarafından da destek gelmişti . İmza kampanyası sırasında birçok dünya liderinden ve sanatçılardan da destek gelmişti. Kosova savaşında 10 binin üzerinde kadın şiddette maruz kalmıştı.