NİĞDE'de 2 güvenlik görevlisini şehit eden 1 Kosovalı ve 2 Arnavutluk vatandaşının terör saldırısı düzenlemesiyle ilgili Kosova Polisi basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında Kosova Polisi yetkilileri, bu konuda Türkiye polisi ile sıkı işbirliği içinde bulunduklarını belirtti. Toplantıda, Kosova Polisi yetkilileri, Niğde’de saldırıyı düzenleyen 1 Kosovalı ve 2 Arnavut vatandaşının, Kosova’da ve Arnavutluk’ta işledikleri suçlar nedeniyle eskiden beri arandıklarını söyledi. Kosova Polisi yetkilileri, aranan kişilerin Suriye’de, El Kaide terör örgütüne katıldıkları bilgilerine ulaştıklarını belirtti. Kosova polisi yetkilileri, Niğde’ de saldırı düzenleyenlerin yanı sıra, Suriye’de savaşan 100'e yakın Kosovalı bulunduğunu ve bu kişilerin adlarını en kısa zamanda Türkiye Polisi’ne göndereceklerini belirtti.
Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, Niğde’deki terör saldırısı nedeniyle üzüntüsünü dille getirirken, Kosova ile Türkiye İçişleri Bakanlıkları arasındaki işbirliği anlaşması kapsamında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Recepi, Kosova’dan, Suriye’ye savaşmak için gidenlerin, Kosova için de büyük tehdit oluşturduğunu bu nedenle geçenlerde, Kosova dışında savaşanlara ilişkin ceza yasasının onayladığını hatırlatarak, Niğde’de suç işleyen Kosovalının en ağır cezaya çarptırılabileceğini vurguladı.
Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati, 2 Arnavutluk ve 1 Kosovalı vatandaşın Niğde’de saldırı düzenlemelerinden üzüntü duyduğunu, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Radikal dinci gençlerin Arnavutluk’ta ve Kosova’da birçok terör olaylarına karıştıklarını belirten Buşati, "Bunu durdurmak için elimizden geleni yapmaktayız" dedi. 'Kardeş ülke' Türkiye’de böyle bir olayın geçekleşmesinin üzüntü verici olduğunu söyleyen Buşati, olayın iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve bu konuda ortak çalışma yapılmasına neden olabileceğini belirtti.

TK(AÖ/İD)