KOSOVA’yı kısa bir süre önce tanıyan Togo, bugün resmen diplomatik ilişkiler kurdu. İki ülke ekonomik alanda da işbirliği yapacak. Togo ile Kosova arasında devlet bursu sağlanarak öğrenci değiş tokuşu da gerçekleştirilecek.
Kosova’yı tanıyan 107’inci ve en son ülke olan Togo, Kosova ile hızlı işbirliği sürecine girdi. Kosova ile Togo arasında işbirliği anlaşmaları imzalanmadan önce, Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey, Başbakan Haşim Taçi ile görüştü. Ardından Kosova’yı ziyaret eden Togo diplomasi şefi Robert Dussey, anlaşmaların imzalanması öncesinde, başbakanlık binasında, mevkidaşı Hocay ile bir araya geldi.
Görüşmede, iki ülkeyi yakından ilgilendiren konular ele alındı. Yapılan görüşme sonrasında, Kosova ile Togo arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve ekonomik ile eğitim alanlarında işbirliği yapılmasını öngören 3 anlaşma, Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey ile evsahibi Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay tarafından imzalandı. İşbirliği anlaşmalarının imzalanması ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dussey, ülkesinin Kosova ile diplomatik ilişki kurmasının önemine değindi. Dışişleri Bakanı Robert Dussey, iki ülkeye ortak çıkarlar sağlayacak alanlarda işbirliğin hızlı  gerçekleşmesinin mümkün olduğunu, ekonomi ile eğitim alanındaki işbirliğinin, zaman kaybetmeden gelişmesine hız kazandırılması gereken çok önemli alanlar olduğunu söyledi.
Bakan Dussey, Kosova’yı hala tanımamış olan Afrika ülkelerinin tanıma kararı alması için lobicilik yapacağını da kaydetti. Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay da Togo Dışişleri Bakanının bu ziyaretinin, iki ülke arasında yeni kurulan ilişkilerde yeni bir faslı teşkil ettiğini belirtti. Togo tarafından Kosova’nın tanınmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Hocay, iki ülke arasında farklı alanlarda yapılacak işbirliğinin, iki ülkenin yakınlaşmasını sağlayacağını belirtti.