KOSOVA'da yeni eğitim ve öğretimim yılının başlaması nedeniyle, Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Ram Buya, yeni okula başlayan öğrencileri sınıflarda ziyaret ederek, onlara başarılar diledi ve ücretsiz ders kitaplarını dağıttı.
Ziyaretlerinin ardından basın açıklamasında bulunan Bakan Ram Buya, Arnavut dillindeki eğitime olduğu gibi, Türk Dilindeki eğitime de desteğin artarak devam edeceğini ifade etti.
Eğitim Bakanı Ram Buya, Kosova’da Türkçe eğitimi her zaman desteklediklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Bakan Buya, "Türkçe eğitimin sorunsuz yapılması için tüm şartların sağlanması konusunda kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapılacak. Bu yıl Türk öğrencilerin tam sayısını öğrendikten sonra kitaplarımızı dağıtacağız" diye konuştu. Kosovalı Türk öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Bakan Buya, eksik ders kitapları sorunu ile ilgili soruyu da çoğu kitapları bastıklarını, eksik olanları en kısa zamanda basacaklarını, ders kitapları konusunda Türk öğrencilerin eksiği olmayacağını belirterek cevap verdi.