KOSOVA'da savaştan önce son verilen kan davaları yeniden başladı. Kosova Diyanet İşleri Başkanı Naim Tırnava, Kosova genelinde imamlarla toplantı yaparak ’Kan Davalarına Son’ çalışması başlatılmasına karar verdi.
Mirtoviça’nın Mimar Sinan orta okulunda geçen ay 15 yaşındaki öğrenci A.H. sınıf arkadaşı Astrit Süla'yı bıçaklayarak öldürdü. Bu olayı kaydeden okuldaki güvenlik kamera görüntüleri Kosova medyalarında yayınlanarak büyük tepkiye yol açtı. 'Süla' ile 'Hüseyni' aileleri arasındaki kan davası üzerine Diyanet İşleri Başkanı Naim Tırnava harekete geçti. Tırnava, Kosova genelinde imamlarla toplantı yaparak ’Kan Davalarına Son’ çalışması başlatılmasına karar verdi. Müftü Naim Tırmava Mirtoviça’ya giderek, kan davasında bulunan Süla ile Hüseyni ailelerini barıştırmak için Şipoyi camiisindeki öğle namazına davet etti. Mütfü Tırnava’nın sözüne uyarak, Süla ile Hüseyni ailelerinin en yaşlıları öğle namazına geldi.
Namazda, iki aile üyelerinin yanısıra, Mitroviça üst düzey yetkilileri de bulundu. Öğlen namazının kılınmasının ardından Müftü Naim Tırnava, iki aile ferdine Allah adına barışmak için ellerini bir birlerine uzatmalarını ve birbirleriyle barıştıklarına dair söz vermelerini istedi. Müftü Tırnava iki aileyi barıştırdı. Tırnava, kan davalarında bulunan aileleri barıştırmak için var gücüyle çalışacağını açıkladı. Müftü Tırnava Kosova’da aynı dinden olan, aynı millet arasında kan davasının ne Kuran'a ne de Kosova'ya uygun olmadığını ifade etti.