KOSOVA'da 8 Haziran tarihinde yapılacak erken genel seçimler öncesi siyasi partilerin seçim kampanyaları dün gece yarısından itibaren resmen başladı.
Bu çerçevede Kosovalı Türkleri Kosova Parlamentosu'nda uzun yıllar temsil eden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) de dün akşam seçim kampanyasını düzenlediği kokteyle başlattı. KDTP bu seçimlerde 50 milletvekili adayı ile 57 aday numarasıyla seçmenden oy isteyecek.
Kosova'nın bağımsızlık ilanı kararı ardından 8 Haziran tarihinde ikinci kez gerçekleşecek olan genel seçimler öncesi genel merkezi Prizren'de bulunan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), düzenlediği seçim kampanyası açılış kokteyline çok sayıda partili katıldı. Gecede konuşma yapan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosovalı Türklerin seçimlere katılmalarını ve KDTP'nin aday numarası olan 57 aday numarasına oy kullanmaları çağrısında bulundu. Yağcılar, Kosovalı Türklerin her zaman yapıcı rol üstlendiğini vurgulayarak, bu seçimlerde de başarılı çıkmak istediklerini ifade etti. 
Kampanya sürecinde KDTP'den 50 milletvekili adayı seçmenden oy isteyecek. Seçimlere Türkiye'de üniversite eğitimini tamamlayan çok sayıda milletvekili adayı da yer alıyor. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan Serkan Kayserli de, milletvekili olması halinde Türkiye'de eğitim gören Kosovalı öğrencilerin varolan sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmalar da bulunacağını söyledi. 10 gün sürecek olan seçim kampanyası çerçevesinde KDTP değişik etkinliklerle, seçmenden oy isteyecek. KDTP dışında bu yıl ilk defa Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) da ikinci Türk partisi seçimlere katılıyor. İkisi Türk partisi olmak üzere erken seçimlere siyasi parti, koalisyon ve vatandaş girişimi olmak üzere toplam 31 siyasi özne katılıyor. 6 Haziran tarihinde sona erecek olan seçim kampanyasında Kosova Meclisi'ndeki 120 sandalye için binden fazla milletvekili adayı yarışıyor. Seçimleri yurt içi ve yurt dışından 3 bine yakın gözlemci takip edecek.

ET(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)