Turan KASAP/PRİŞTİNE (Kosova), () - KOSOVA Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunurken, 8 Nisan 2011 tarihinde Kosova’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı olan Atifete Yahyaga’nın poligonda atış yaparken çekilen görüntüleri yayınlandı.

Kosova Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunurken, 8 Nisan 2011 tarihinde Kosova Meclisi Atifete Yahyaga’yı Kosova Cumhurbaşkanı görevine seçti. Kosova’nın ilk kadın cumhurbaşkanı olan Yahyaga, 3 yıl boyunca, Kosova siyasetine damgasını vurmaya başardı. Dünyanın önde gelen saatçileriyle görüştü, Kosova’nın tanınması için büyük çaba harcadı. Ancak tüm bu devlet işlerinin yanı sıra Yahyaga asıl mesleği olan polislik ruhunu kaybetmedi. Cumhurbaşkanlık Ofisinden geçen gün medyaya dağıtılan kısa videoda, Atifete Yayhaga’nın, polis poligonunda, atış antrenmanında yaptığı görüntüler yer aldı. Görüntüyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, eski Kosova Emniyet Müdür Yardımcı Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga’nın bir polis olarak formunu korumak için haftada bir poligona giderek 2 saat süreyle silah atışında bulunduğu belirtildi.

ATİFETE YAHYAGA KİMDİR

20 Nisan 1975 tarihinde Yakova’da doğdu. İlkokul, lise ve Hukuk Fakültesi’ni Priştine’de tamamladı. 2006/2007 öğretim yılında İngiltere’nin Mançester Üniversitesi’nden mezun oldu. Priştine’de kriminel bölümünde yüksek lisans yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde görev aldı. Kosova Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı. Vekaleten genel müdürlük yaptı. 8 Nisan 2011 tarihinde Kosova Cumhurbaşkanı görevine seçildi.

TK(SSA) (FOTOĞRAFLI)