KOSOVA Başbakanı Haşim Taçi, Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı kutladı. Taçi, Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde en yüksek göreve seçilmesinin, iki ülke arasında ilişkilerin daha da derinleşmesinin hizmetinde olacağını bildirdi.
Başbakan Haşim Taçi’nin Erdoğan’a gönderdiği kutlama telgrafında şu ifadeler yer aldı.
"Başarınız için en iyi tebriklerimi kabul ediniz. Kosova Cumhuriyeti, bizzat Siz, hükümetiniz ve Türk halkı Kosova’nın kurtuluşu, bağımsızlığın ilan edilmesi ve ülkemizin demokratik ile ekonomik kalkınması için oynadığınız rolü her zaman hatırlayacaktır. Desteğiniz ve ülkelerimiz arasında sıkı ilişkilerden her zaman minnettar olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek görevine sizin seçilmeniz, ülkelerimiz arasında ilişkilerin derinleşmesi hizmetinde olacaktır. En samimi tebriklerimi bir kez daha ifade ediyorum. En yüksek saygılarımı lütfen kabul buyurun. Ülkelerimiz ve halklarımız arasında ilişkilerin derinleşmesini memnuniyetle karşılıyorum."
KOSOVA ADALET PARTİSİ’NDEN ERDOĞAN’A KUTLAMA MESAJI
Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhurbaşkanı görevine seçilmesi nedeniyle, Adalet Partisi (PD) Recep Tayip Erdoğan’a bir kutlama mesajı gönderdi. Adalet Partisinin kutlama mesajında, şu ifadeler yer aldı:
"Erdoğan’ın bölgede barış ile istikrarın güçlü dayanağı ve Kosova’nın daimi destekçisi olmaya devam edeceğine inanıyoruz. Adalet Partisinin daimi dostu ve büyük destekçi, uluslararası arenada ise hukukun en güçlü koruyucu sesi olan Recep Tayyip Erdoğan, parlak siyasi kariyerini en büyük başarıyla taçlandırmayı başardı ve kendisi hiç şüphesiz, Avrupa entegrasyonları ile diğer ilgili strüktürlere doğru yolculukta Kosova Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti halkları ve iki ülke arasında uzun vadeli kardeş işbirliği çıkarlarının gerçekleştirilmesi hizmetinde olacaktır."

FOTOĞRAFLI