KOSOVA'da cumartesi gününden bu yana peş peşe görülen depremler korku ve paniğe neden oldu.
Kosova Sismoloji Kurumu ile Orta Avrupa Rasathanesi uzmanları, Kosova’nın sismolojik hareketlenmeler açısından aktif bölge içerisinde yer alması nedeniyle 4 günden bu yana meydana gelen depremlerin, şiddetli bir depremin meydana gelmesinin habercisi olduğu söyledi.
 Kosova Sismoloji Kurumu Müdürü Şemsi Mustafa ise, Kosova medyasına yaptığı açıklamada, Kosovada felakete yol açabilecek şiddetli depremlerin yaşanabileceğini bu nedenle gereken önlemlerin alınmasının gerekli olduğunu belirtti. Şemsi Mustafa, Kosova’da cumartesinden bu yana meydana gelen depremlerin ana üssünün Priştine’den 30 kilometre uzaklıkta olan Vuçıtırün olduğunu ifade ederken, can kaybı olmadığını fakat bir kaç eski evin büyük maddi zarar gördüğünü bildirdi.
Kosova’da, 16 Kasım tarihinde 2 deprem, 17 Kasım tarihinde 2 deprem, 18 Kasım tarihinde 10 deprem, 19 Kasım tarihinde 3 deprem 20 Kasım tarihinde de farklı büyüklüklerde 3 deprem meydana geldiği açıklandı. Pazar günü 4.8 büyüklüğündeki  deprem büyük ölçüde hissedildi.
Kosova’da sismolojik hareketlenmeler, Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki Jeoloji Ajansı tarafından takip ediliyor . TK(AÖ/İD)