TÜRKİYE'nin yeni Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Türk basın gazetecilirini ağırladı.
Verilen yemekte Müsteşar Derya Dingiltepe ve Müsteşar yardımcısı Banu Malman da hazır bulundu. Basın mensuplarıyla daha iyi kaynaşmak ve Danimarka'daki Türkler'in sorunları hakkında bilgi edinmek için verilen yemekte, son birkaç ayda öldürülen Türk gençleri, eğitim, işsizlik, sosyal ve kültürel sorunlar ele alındı. Gazeteciler, Büyükelçi Mehmet Dönmez'e, Türk gençlerinin karşılaştıkları sorunlar, gençlerin neden çetelere üye oldukları, Danimarka polisi ve makamlarının Türkler ve Müslümanlara karşı tutumu, derneklerin rolleri gibi konularda bilgi verdi. Yaklaşık 2.5 saat süren yemekten sonra basın mensupları ile konutun bahçesinde objektiflere poz veren Büyükelçi Mehmet Dönmez, şunları söyledi:
"Burada yıllardır vatandaşlarımızla iç içe yaşayan ve sorunlarını çok yakından bilen basın mensuplarından güzel bilgiler aldım. Göreve başlamamdan sonra iki gencimiz öldürüldü. Son birkaç yıl içinde 7 gencimizin öldürüldüğünü öğrendim. 'Anne ve babalara Allah sabır versin' derken, onlara da çocuklarının eğitimi ve yetişmesinden büyük görev düştüğünü hatırlatmak isterim. Sorunların çözümü için elimden gelen gayreti göstereceğim ama ailelerin de daha başlarına bir olay gelir gelmez bir avukat tutarak haklarını aramaları gerekir. Danimarka makamları, Türk kuruluşları ve Türkler'in buradaki temsilcileri ile temaslarımı arttırarak sürdürüyorum. Büyükelçilik olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız."
Türk gazeteciler de toplantının çok yararlı geçtiği ve Büyükelçi Mehmet Dönmez'in 5 aydan bu yana görevine hızlı başlayarak Türkleri ve onların temsilcilerine büyük ilgi gösterdiği görüşünde birleşti. Büyükelçi Dönmez, benzeri toplantıların fırsat buldukça tekrarlanacağını, basın mensuplarıyla el ele vererek sorunları tespit edip çözüm bulacaklarını söyledi.

ÜT(AÖ/İD)