ANİMASYON film 'Köfte Yağmuru 2' (Cloudy with a Chance of Meatballs 2), 24 Ocak’ta 3 boyutlu ve Türkçe dublajlı olarak sinemalarda gösterime girecek.
Sony Pictures Animation’ın çizgi komedisi kaldığı yerden devam ediyor. Mucit Flint Lockwood, en kötü şöhrete sahip icadını –suyu yiyeceğe dönüştürerek cheeseburger yağmuruna ve spaghetti kasırgasına neden olan bir makineyi– yok ettiğinde dünyayı kurtardığını sanmıştır. Ama çok geçmeden öğrenir ki icadı hayatta kalmıştır ve şimdi yiyecek-hayvanlar, yani 'foodimallar' yaratmaktadır. Flint ve arkadaşları yeniden dünyayı kurtarmak için aç timtakolar, şempandesler, turpiloglar, sivriekmekler ve diğer yiyecek-hayvanlarla savaşmak üzere tehlikeli ölçüde leziz bir maceraya koyulurlar.
Orijinalini Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Will Forte, Andy Samberg, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Terry Crews ve Kristen Schaal’ın seslendirdiği filmi Cody Cameron ve Kris Pearn yönetti. Hikayesi Phil Lord ve Christopher Miller ile Erica Rivinoja’ya ait olan filmin senaryosunu ise Erica Rivinoja ile John Francis Daley ve Jonathan Goldstein kaleme aldı. Judi Barrett’ın yazdığı, Ron Barrett’ın resimlendirdiği Cloudy with a Chance of Meatballs adlı kitaba dayanan filmde, yapımcılığı Pam Marsden ve Kirk Bodyfelt; yönetici yapımcılığı Phil Lord ve Christopher Miller üstlendi. Müziği ise Mark Mothersbaugh tarafından bestelendi. Filmin görüntü ve animasyonları ise Sony Pictures Imageworks Inc. tarafından gerçekleştirildi.
Filmi Kris Pearn’le birlikte yöneten Cody Cameron, "Cloudy dünyasını seviyorum" diyor. İlk üç Shrek filminin yanı sıra 'Surf’s Up', 'Cloudy with a Chance of Meatballs' ve Sony Pictures Animation filmi 'Open Season 2'nin hikaye tahtası sanatçısı, 'Open Season 3' ve kısa film 'The Chubbchubbs Save Xmas'ın da yönetmeni olan Cameron, "Çalıştığım tüm filmler içinde Cloudy benim favorim" dedikten sonra şöyle devam ediyor: "Geliştirdiğimiz bu yeni, çılgın dünyadaki karakterlere geri dönmek bu projeyi benim için gerçekten heyecanlı kıldı."
Hem orijinal Cloudy filminin hem de bu yeni maceranın yapımcılarından olan Pam Marsden ise şunları söylüyor:
"Cody ve Kris ilk filmde tutkuyla çalıştılar. Kris hikayenin başındaydı; Cody de hikaye ekibinin merkezindeydi. Devam filmini yapma zamanı geldiğinde, macerayı sürdürmek için yaratıcı yöntemler buldular."
Yapımcı Kirk Bodyfelt, "İlk filmin sonunda, yiyecekler canlanmaya başlamıştı –yürüyen tavuklara, tehditkar jelibon ayıcıklara dönüşüyorlardı. Devam filminde bu fikri sonuna kadar kullandık" dedi.

BT(SS)