BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Tahran temaslarını sürdürürken kendisini takip eden Türk gazeteciler görüntülerini geçmek için Başbakan ve heyetinin konakladığı Espinas Otel'e gelirken karşılarında BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa'yı buldu. İkili biranda karşılarına çıkan kameraları görünce şaşırdı. Görevliler tarafından apar topar asansöre bindirilen Annan ve Musa'nın öğle yemeği için otele geldikleri belirtildi.
Başbakan Erdoğan'ın Annan ve Musa ile görüşüp- görüşmeceği henüz belli olmadı. Başbakan Erdoğan'ın İran Dini Lideri Hamaney'le basına kapalı görüştükten sonra otele uğramayıp doğruca Havalimanına geçeceği ifade edildi.
DAVOS HATIRASI
Arap Ligi Eski Genel Sekreteri Amr Musa, 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki ünlü çıkışınının ardından tokalaşıp kendisini tebrik etmiş fakat salon görevlisinin "otur" işaretiyle salonu terk etmemişti.
NÜKLEER MÜZAKERELER
Bu arada Annan ve Musa'nın bir süredir Tahran'da oldukları ve Nükleer Müzakereler konusunda İranlı yetkililerle görüşmeler yürüttükleri bildirildi.