TÜRKİYE'de 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi bugün başladı.
KKTC’deki Türk vatandaşları, Türkiye Yüksek Seçim Kurulu kararı uyarınca bugünden itibaren 3 Ağustos’a kadar Lefkoşa Türk Lisesi ile 20 Temmuz Fen Lisesi’nde oy kullanabilecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup da KKTC’de oturan 90 bin civarındaki seçmen, iki okuldaki sandıklarda, YSK’dan aldıkları randevu uyarınca 08.00-17.00 saatleri arasında oy verebilecek.
RANDEVULU SİSTEM
Yurt dışındaki seçmenler için yapılan düzenlemeyle seçmenlere oy verebilmeleri için YSK’nın web sitesi aracılığıyla randevu verildi. Randevu almayan seçmenlere sistem tarafından otomatik randevu verildi. Randevu almayan ve 'seçsis sistemi' tarafından kendilerine otomatik randevu verilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, oy verme günü, saati ve yerlerini www.ysk.gov.tr internet adresinden kontrol etmesi gerekiyor. İnternet imkanı olmayanlar randevu gün, saat ve oy kullanılacak sandıklarını YSK’nın 904449975 telefon numaralı çağrı merkezinden mesai saatleri içinde, ya da Türkiye'nin  Lefkoşa Büyükelçiliği’ne ait 6003173-74 konsolosluk numarasından, 6003100 numaralı Büyükelçilik santralinden öğrenebilecek.
RANDEVUYU KAÇIRAN SEÇMENLER
Oy kullanmak için randevu gününü kaçıran seçmenler, Başkent Lefkoşa’da kurulacak sandıklarda oy kullanma hakkını kaybedecek. Randevusunu kaçıran seçmenler ancak Türkiye’deki 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek. Gümrük kapılarında 26 Temmuz’da başlayan oy verme işlemi ise 10 Ağustos’a kadar sürecek.
Seçmenlerin sandık başına TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportla gitmeleri gerekiyor.

FOTOĞRAFLI