KKTC'de hükümette bulunan Cumhuriyetçi Türk Parti Birleşik Güçler (CTP-BG) ve Demokrat Parti'nin (DP) ülkede dün yapan, yüzde 29'a varan elektrik zammı, KKTC'de gerek halk gerekse bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu.
Elektriğe gelen bu zam KKTC meclisindeki muhalefet partilerinin de bu günkü Meclis toplantısında eleştiri odağı oldu. KKTC Meclisi'nde bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler Hükümetin yapmış olduğu yüksek elektrik zammını protesto etmek için farklı bir yol kullandı. Meclis oturumunun başladığı sıralarda yeşil renkli mum yakarak hükümetin elektriğe yaptığı zammı protesto etti. 
TDP Milletvekili Zeki Celer, meclis oturumu sırasında yaptığı eylem ardından basına yaptığı açıklamada, hükümetin halkı düşünmeden yaptığı yüksek elektrik zammının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Çeler, KKTC'de yaşayan insanların elektriğe yapılan zamma büyük tepki verdiğini, kendisinde mecliste yapmış olduğu yeşil mumlu eylemin hükümete bir mesaj olmasını istediğini kaydetti. Zam yapmanın bir çözüm olmayacağını kaydeden Milletvekili Zeki Çeler, hükümetin ülkede yüksek elektrik borcu olan kurum ve kuruşlardan borçları tahsil etmesini gerektiğini kaydetti.
  AR(AÖ/İD)