KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı kabul etti.
KKTC Cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleşen kabulde, Beşir Atalay birlikte geldiği heyeti, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na tanıttı. Kabulde Ankara'nın Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu. Atalay teknik heyetlerin bir süreden beri üzerinde çalıştığı konularla ilgili sunum gerçekleştireceğini ve bu sunumun ardından sektörel görüşmelere geçileceğini kaydetti. KKTC’de enerji ile ilgili tüm konuların bu ziyarette değerlendirileceğini bildiren Atalay, doğalgaz ve yenilenebilir enerji olanaklarının ayrıca su ve baraja ilişkin konuların da yüzyüze değerlendirileceğini anlattı. SSK Müdürü’nün de heyetle birlikte Adaya geldiğini söyleyen Atalay, sağlık sistemiyle ilgili görüşmeler de yapılacağını, KKTC’de yaşayan Türkiyeli vatandaşların buradaki hastanelerden yararlanıp KKTC’ye sağlık geliri anlamında katkı yapılacağını söyledi.
EROĞLU: ZİYARETLERİNİZ BİZE FERAHLIK VERİYOR
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Başbakan Yardımcısı Atalay’ın KKTC’ye her gelişinde yapılan çalışmaların halka ferahlık verdiğini söyledi ve su, elektrik, ekonominin KKTC için önemli 3 konu olduğunu söyledi. Bunların yanında sağlık konusunun da önemine işaret eden Eroğlu, Türkiyeli nüfusun KKTC hastanelerinden faydalanmasının ülkeye para girişi sağlaması bakımından olumlu olacağını ifade etti.
Atalay ve ekibinin KKTC ziyaretiyle olumlu mesajlar verildiğine inandığını da söyleyen Eroğlu, Atalay ve heyetine KKTC halkı adına teşekkür etti ve Adada bulundukları süre içinde yapacakları çalışmaların olumlu sonuçlar doğurmasını diledi.