TAYLAND'ın kıyı şehirlerinden Rayong'da manav, 42 yaşındaki Sasipim Smedberg adlı kadın gizlice yatak odasına girdiğini öne sürdüğü kızının yaklaşık 27 bin dolar değerindeki ziynet eşyalarını çaldığını öne sürdü.
Sasipim Smedberg, Ban Phe Bölgesi'ndeki merkez pazarından gece evine döndükten sonra evin kapısına asılı asma kilidin kırılık olduğunu, yatak odasındaki ziynet eşyalarının olduğu kutusu çalındığını gördü. Kutunun içinde değeri 7 bin dolar olan Rolex marka bir saat, iki elmas küpe, altın yüzük, altın bilezik, 3 altın gerdanlık, Tayland ve İsveç'teki birer bankaya ait kart olduğu belirtildi. Şikayetçi olan kadın,  polisin "Şüphelendiğiniz birisi var mı?" sorusu üzerine "Kızım yapmıştır" dedi. Asma kilidin kırılmış olduğunu ancak dış kapının zorlanmadan açıldığını söyleyen anne 15 yaşındaki kızının Haziran ayında ev anahtarının birini alarak arkadaşıyla birlikte yaşamak üzere evi terkettiğini söyledi.
Raporda genç kız da asma kilit ve kendi yatak odasının anahtarlarının bulunmadığını ve sadece bu kapıların zorla açıldığını, diğerlerinin ise kolayca açılmış olduğunu belirten anne Haziran’dan beri kızını görmediğinin altını çizdi. Olay anında ne kendisinin ne de İsveçli kocasının evde olmadığını anlatan Sasipim Smedberg, şunları söyledi:
"Eminim kızım arkadaşının yardımıyla odamı soymuştur. Kızım böyle bir şey yaptığı için çok üzgünüm. Kızım doğru ve yanlış hissiyatını kaybetmiş ve bir arkadaşını hırsızlık için davet etmiş de olabilir."
Polis olay yerinden parmak izleri aldı. Genç kızı ve birlikte yaşadığı arkadaşını ifadeye çağırdı.

FOTOĞRAFLI