TÜRKİYE'deki Habur Sınır Kapısı’ndan dün Irak’a giriş yapan Türk Kızılayı yardım TIR'ları ile uzman ekibi Sincar bölgesine ulaştı. Çadırkent kurmak ve Türkiye’den gönderilen yardımların dağıtımını organize etmek için Sincar’a giden Kızılay ekibi çalışmalarına hızla başladı. Kızılay ekibi ilk aşamada çadırkent kuracak.
Türk Kızılayı’nın genel maksat çadırları ile içme suyu ve bisküvi taşıyan 3 TIR'dan oluşan yardımları Sincar’a ulaştı. Yerel yetkililer ile görüştükten sonra çalışmalarına başlayan Kızılay ekibi, daha önce yeri belirlenen 1000 metrekare alanda çadırkent kurulumunu gerçekleştirecek. Tel-Afer’i terk etmek zorunda kalan Türkmenler'in konaklaması için kurulacak çadırkentte, insanların yemekten gıdaya tüm ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılanacak.
ÇADIRKENT KURULUMU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Cami, inşaat ve sokaklarda yaşam mücadelesi veren Türkmenlerin en kısa zamanda çadırlara geçebilmesi için çalışan Kızılay ekibi, gün içinde, çadırların önemli bir bölümünün kurulumunu tamamlamayı planlıyor.
'Tel-Afer’e El Uzat' sloganı ile yardım kampanyası başlatan Türk Kızılayı, Türkmenler başta olmak üzere, Irak’taki çatışmalardan olumsuz etkilenen tüm gruplara yardım götürecek.