ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde 25 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde SPD'den belediye meclis üyeliğine seçilen Nezahat Kılınç ile uyum meclisine seçilen eşi Aydın Kılınç, kent için birlikte çalışacaklarını söyledi.
Daha önce uyum meclisinde görev yapan Nezahat Kılınç, SPD'den belediye meclis üyeliğine seçildi. Aydın Kılınç ise, Alman- Türk Ortak Hareketi listesinden ikinci kez uyum meclisi üyeliğini kazandı. Uyum meclisi görevinin yanı sıra SPD'nin Gelsenkirchen Göç ve Çeşitlilik Grubu Başkanı olarak görev yapan Nezahat Kılınç, SPD tarafından kendisine uyum sözcülüğünün de verileceğini belirtti. Seçimde kendisini destekleyenlere teşekkür eden Nezahat Kılınç, şöyle konuştu:
"Sadece göçmen kökenlilerin değil, Gelsenkirchen'de yaşayan herkesin sorunları için gayret edeceğim. Yeni üstlendiğim belediye meclis üyeliği görevimle özellikle gençlerin sorunlarına çözüm bulabilmek ve göçmenlerin belediyeye bağlı kamu dairelerinde iş bulabilmeleri için çalışacağım."
Aydın Kılınç ise, Uyum meclisi üyelik görevi ile sorunların tespit edeceklerini, belediye meclisi üyesi seçilen eşinin desteği ile bunları belediye masasına taşıyabilmeleri halinde sorunlara daha kolay çözüm bulabileceklerini söyledi.

TE(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)