() - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1832'de kurulan münazara topluluğu Oxford Union'un davetlisi olarak 15 Mayıs günü İngiltere'ye gidecek.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ABD Başkanları Reagan, Nixon, Carter'ın yanısıra, Afganistan eski Başkanı Karzai, Malcolm X, Dalai Lama, Kosova ve Gürcistan başbakanları, Suudi Arabistan Prensi Turki Bin Faisal Al Saud, Prens Reza Pahlavi ve Ingiliz milletvekili - matematikci John Nash dahil olmak üzere, çok sayıda saygın ve seçkin yöneticiyi konuk eden münazara topluluğu Oxford Union'un konuğu olacak ve münazaraya katılacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul'dan Heathrow Havalimanı'na hareket edecek. Karayolu ile yaklaşık 1.5 saatlik yolculuktan sonra Oxford'a ulaşacak. Kılıçdaroğlu, 16 Mayıs Cuma günü saat 16.00'da Oxford Union'da öğrencilerle biraraya gelecek ve konuşmasını yapıp, sorularını yanıtlayacak. Başkan Danışmanı, koordinatör Tutku Bektaş Oxford öğrencileriyle buluşacak, görüşlerini açıklayacak ve sorularını yanıtlayacak olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, münazara topluluğu Oxford Union'un davetlisi olarak İngiltere'ye gelmesinin ve soruları yanıtlamasının 1832'den beri devam eden bu geleneğin devamına katkıda bulunacağını belirtti.
Oxford'daki münazaradan sonra işadamlariyla yemekte buluşacak olan Kemal Kılıçdaroğlu güncel konulara ilişkin görüşlerini açıklayacak ve İngiltere'de iş dünyası temsilcilerinden gelen soruları yanıtlayacak, gece de bir düğünde nikah şahitliği yapacak. 17 Mayıs Cumartesi günü İşçi Partisi Milletvekilleri, STK temsilcileri ve iş dünyasından yöneticilerle kahvaltıda bir araya gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretler yapacak ve İngiltere'de bulunan vatandaşlarımızla da buluşacak ve bir konferans verecek. CHP Genel Başkan yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu ile CHP Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat'ın eşlik edeceği CHP Lideri Kılıçdaroğlu Cumartesi akşamı 17.20'de Londra'dan İstanbul'a hareket edecek, İstanbul'dan da Ankara'ya geçecek.

(SS)