NSU terör örgütünün çivili bomba saldırısında bulunduğu Köln'ün Keup caddesinde düzenlenecek etkinliklerin tanıtım toplantısının ardından uzayıp giden NSU davaları eleştirildi.
Köln kentinde 10 yıl önce NSU terör örgütünün çivili bomba saldırısında bulunduğu 'Küçük İstanbul' olarak tanınan Keup Caddesi'nde saldırının yıldönümü nedeniyle 3 gün süren etkinlikler yapıldı. Keup Caddesi Esnaflar Birliği Başkanı Meral Şahin, uzayıp giden ve hala bir sonuç alınamayan NSU yer altı örgütü davasını eleştirerek şunları söyledi:
"100n fazla duruşma oldu. Bunca duruşmadaki dosyalar üst üste konsa tavana dokunacak ama hala bir sonuç ya da açıklama yok. Bu sessizlik bizi daha da güçlendiriyor ve hırslandırıyor. Bu düzenleyeceğimiz festivalle umarım sesimiz artık daha gür çıkar ve gerekli mercilere ulaşırız. Artık davalar bir sonuç kazansın ve acılı insanlar biraz da olsa rahatlasın."
Düzenlenen toplantıda 8-11 Haziran tarihinde düzenlenecek etkinliklerle ilgili detaylı bilgilere de yer verildi. Bombalı saldırının 10'uncu yıl etkinliklerinde çeşitli sanatçılar konserler verecek, tiyatro gösterileri yapılacak ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra Türk-Alman dostluğu vurgulanacak. Etkinliklere birçok önemli ismin yanı sıra Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gouck'un da katılması bekleniyor.

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)