IRAK'ın kuzeyinde bulunan Kerkük ve Tuzhurmatu'da 5 bomba yüklü araç patladı. Patlamalarda 7 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.
Kerkük öğlen saatlerinde üç ayrı patlamayla sarsıldı. Eş zamanlı patlamalar El İhtifalat caddesi, Rahimava caddesi ve El Hadra bölgesindeki Oto galerisi caddesi üzerinde meydana geldi. Bu üç patlamada 4 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Tuzhurmatu'da 2 patlama meydana geldi. Salahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bomba yüklü iki araç Bağlar semtinde patlatıldı. Patlamada Türkmen kökenli bir baba ve 2 çocuğu hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında bulunan 9 aylık hamile olan Nihayet Abdulemir'in (20) sol ayağı koptu. Ameliyata alınan Nihayet'ın bebeğinin sağ olarak dünyaya geldiği belirtildi. Patlamalardan sonra her iki bölge güvenlik kordonu altına alındı. Bölgelere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Patlamada yaralananlar Tuzhurmatu Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonucu bölgedeki evler büyük ölçüde tahrip edildi. Patlamadan sonra bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı.
KÖPRÜYÜ PATLATTILAR
Irak'ta insanları hedef alan saldırıların yanı sıra stratejik öneme sahip köprüler ve yollar da hedef haline geldi. Başkent Bağdat'ı kuzey Irak'a bağlayan karayolu üzerindeki stratejik bir köprü kimliği belirsiz kişiler tarafından patlatıldı. Selahettin ilinin Tuzhurmatu ilçesinin 40km güneyindeki Sarha köyü yakınında bulunan Şenşal adlı köprü döşenen mayınların patlaması sonucu büyük zarar gördü. Patlamanın olduğu bölgenin sorumluluk alanı Emirli nahiyesi polisi. Nahiye polis müdür vekili Sabah Bayatlı yaptığı açıklamada patlamanın kimliği belirsiz kişiler tarafından sabahın erken saatlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Bayatlı, patlamadan sonra Bağdat'tan gelen ve sivilleri taşıyan bir aracın patlama yerini fark etmeyerek köprüden şarampole yuvarlandığını ve olayda 4'ü ağır 7 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılar yakın hastanelere kaldırılırken Bağdat-kuzey Irak karayolu bir süre kapalı kaldı daha sonra köprünün zarar görmeyen diğer şeridinden trafik verildi.

AHM(SS)