IRAK'ın Kerkük kentinde, istihbarat müdürlüğü ve sonrasında bir alışveriş merkezine gerçekleştirilen saldırıyı El-Kaide üstlendi.
El-Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgüt bir internet sitesi üzerinden yayınladığı bildiride Kafirleri kendi evlerinde, istihbarat müdürlüğünde basmak üzere bir saldırı hazırladık ifadeleri kullandı. Bildiride ayrıca bir intihar eylemcisinin bomba yüklü kamyonla istihbarat binasına girdiğini ve havaya uçurduğunu ve böylelikle başka 3 intihar eylemcisinin içeriye girişini sağladığı belirtildi. İddiaya göre İstihbarat binası içine sızan 3 eylemci yaklaşık 2 saat boyunca önüne geleni otomatik silah ve el bombaları ile öldürdüler daha sonra binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerinin yanında üzerlerindeki bomba pimini çekerek patlamayı gerçekleştirdiler. Bildiride bu esnada 'aslan' olarak nitelendirilen iki ayrı eylemcinin, yakında bulunan alışveriş merkezi önündeki polisleri öldürerek içeri girdikleri sonra gördükleri herkesi tek tek öldürüp daha sonra binaya girmeye çalışan güvenlik güçlerinin yanında üzerlerindeki bombaları patlattıkları belirtildi.
Kerkük saldırıları öğlen 1330'da başlayıp gece yarısına kadar devam etti. Kerkük Valisi Necmettin Kerim yaptığı bir açıklamada olayda rehinlerin olduğunu ve güvenlik güçleri tarafında kurtarıldıklarını söylemişti ancak örgüt herhangi bir rehinden bahsetmedi. Düzenlenen saldırılarda 6'sı emniyet görevlisi, 2'si sivil, 5'i saldırgan toplam 13 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi de yaralandı. İstihbarat Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının güvenlik kamera kayıtları da basına dağıtıldı.

AHM(SS)