Faruk ZABCI/ LONDRA,(İngiltere),() - İNGİLTERE'de gazetelerde 9 kediden sahiplerine nasıl tüberküloz (verem) bulaştığını anlatılırken, bugün de köpek sahiplerine kötü haber verdi.
The Sun Gazetesi: 'Tüberkülozlu kedilerden sonra tüberkülozlu köpekler' manşetli haberinde dünyada ilk defa köpekten insana tüberküloz bulaştığını aktardı. Haberde, evcil bir köpeğin on yaşından küçük bir çocuğa tüberküloz bulaştırdığı ve çocuk tamamen iyileşmesine rağmen köpeğin yok edildiği bildirildi. Öldürücü tüberküloz hastalığının Güney Batı İngiltere'de bir evdeki köpekten yayıldığı kaydedildi. Dün iki kişinin evdeki kedilerinden her yıl 1 milyon kişinin ölümüne neden olan öldürücü mikrobu kaptıkları bildirilmişti.
TB, HIV mikrobundan sonra gelen en öldürücü mikrop. Edinburg Üniversitesi'nden Prof. Gunn- Moore, bir çocuğun beraber yaşadığı köpekten tüberküloz kaptığını teyit etti. Liverpool'daki Tropikal İlaç Okulu'ndan Prof. Bertie Squire, evcil hayvanlarda görülen verem türünün verem vakalarının yüzde 0.5'inde görüldüğünü söylerken insanda görülen tüberkülozdan farklı olduğuna dikkat çekti
Daily Mail Gazetesi de yavru bir kediden tüberküloz kapan 19 yaşındaki Jessica Livings'in öyküsünü manşete taşıdı. Genç kız, akciğer rahatsızlığından nasıl hastaneye yetiştirildiği anlatırken önce zatürreden ameliyat oldu. Sonra tekrar acıdan hastaneye götürülünce evindeki yavru kediden tüberküloza yakalandığı ortaya çıktı. 

FZ (RT) (FOTOĞRAFLI)