Geçen hafta Cumartesi günü kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçağın parçaları bulunmadığı için hergün yeni bir teori üretiliyor.
İngiltere’nin Daily Express gazetesi dün manşetten korsanların kaybolan uçağı kaçırdığını bildirdi. Bugün de Sunday Express, özel haber olarak “Dünyanın ilk Siber Uçak Kaçırması” manşetini attı. Sunday Express, güvenlik şeflerinin hackerların kaybolan uçağın kontrolünü ele geçirmek için cep telefonu kullandıklarından şüphe edildiğini yazdı.
İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın eski bilim danışmanı terörle mücadele uzmanı Dr Sally Leivesley, Sunday Express’e “Bu dünyada ilk siber uçak kaçırması olabilir” diye konuştu.
Dr Leivesley, hackerların uçağın yönetim sistemine radyo sinyalleri göndererek uçağın hızını, irtifasını ve yönünü değiştirmiş olabileceğine dikkat çekti. Uçak böylece indirilmiş veya çarptırılmış olabilir denildi.
The Sunday Telegraph gazetesi ise kaybolan Malezya uçağının 9/11 benzeri bir komploya uğramış olabileceğini manşetten verirken, Malezyalı radikal dinci bir hücrenin İkiz Kulelere yapılan saldırıyı andıran bir eylem gerçekleştirmiş olabileceklerine dikkat çekti. Kuala Lumpur’un olayı örtbas etmeye çalıştığı iddiaları haberde yer aldı. Bir El-Kaide köstebeğinin geçen hafta mahkemede dört beş Malezyalı erkeğin ayakkabının içine yerleştirilen bir bombayla Malezya uçağını kontrol altına almayı planladıklarını söylediği kaydedildi.
The Sunday Times “Hint Okyanusu’na döndürülen MH370 sefer numaralı uçak avı” başlıklı manşet haberinde uçak kaçırma veya terörist saldırısı sonucu Malezya uçağının Hint Okyanusu’na yönlendirilmiş olabileceğini bildirdi.
Sunday Mirror ve The Mail on Sunday gazeteleri de manşetten kaybolan uçağın pilotunun politik fanatik olduğunu yazdılar.
The Mail on Sunday, pilotun mahkum olan muhalefet liderini desteklemek için deneme uçuşunda görüldükten birkaç saat sonra kaybolan uçağı uçurduğuna dikkat çekti. Dailt Mirror ise uçağın pilotu Shah’ın hükümet karşıtı tişörtü ile özel fotoğrafını yayımladı.

FZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)