İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Kasım Süleymani, İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Hamaney'in özel direktifiyle Halep'te operasyon odası kurdu. Halep güneyindeki Han Tuman beldesinde kurulan operasyon odası, her gün onlarca sivilin hava bombardımanlarında hayatını kaybettiği kente dair katliam planlarıanın yapıldığı karargah olarak kullanılıyor.

YENİ SALDIRI PLANLARI

Kasım Süleymani, “katliam odası”nda, üst düzey askeri danışman adı altındaki İranlı generallerle savaş planları üzerinde çalışırken görüntülendi. Fotoğrafın, bu ay ateşkes ilanından sonra çekildiği öğrenildi. Fotoğraf karesine yansıyan Süleymani komutasında İranlı generallerin üzerinde çalıştığı planlarda, İranlı milislerin karadan, Rusya'nın da havadan destek vereceği bir operasyonla Halep'te bir sivil katliamına daha hazırlık yapılıyor.

IŞİD'E DOKUNMUYOR

İran milislerinin Rusya hava destekli saldırılarında hedef muhalifler ve siviller. Halen bölgede İran'ın kontrol ettiği alanla IŞİD'in kontrol ettiği alan arasında 150 kilometrelik bir temas hattı bulunmasına karşın İran'dan IŞİD bölgesine tek bir kurşun sıkılmaması dikkat çekiyor.

Halep'in tamamen İran kont-rolünde olduğu belirtiliyor. Halep'i 35'inci eyaleti olarak gören İran'ın Suriye'de, hem devrim muhafızları hem de İran ordusundan, aralarında onlarca general seviyesinde üst düzey subayın da bulunduğu 40 bin askeri olduğu tahmin ediliyor.