ALMANYA'da sonuna yaklaşılan karnaval eğlencelerinin keyfini bu kez şeker ve çikolata toplayan çocuklar çıkardı. Karnavala Türkler de yoğun ilgi gösterdi.
Her yıl 11 Kasım'da saat 11.11'de başlayan ve dönem dönem yapılan çeşitli eğlencelerle ilk bahara kadar süren karnavalın sonuna yaklaşıldı. Almanya'da '5'inci Mevsim' olarak bilinen karnavalda şeker ve çikolataların dağıtıldığı gün eğlence doruğa çıktı. Köln kenti yakınlarındaki Porz kasabasında da karnaval konvoyundan tonlarca şeker ve çikolata atıldı. Torbalar dolusu şeker ve çikolata toplayan çocuklar doyasıya eğlendi.
Çocuklar karnaval konvoyunun geçişi sırasında ellerini havaya kaldırarak, karamela ve şeker manasına gelen "Kamelle" diye bağırarak konvoydakilere seslerini duyurmaya çalıştı. Çocuklar şeker ve çikolata toplamak için birbirleriyle yarışırken anne ve babalar çocuklarına yardım etti. Yetişkinler kimi zaman hareketli karnaval şarkılarına eşlik etti.  Karnavala katılanlar birbirinden ilginç ve rengarenk kostümler giydi. Bu yıl havanın ılık ve güneşli olması nedeniyle karnavala katılım yoğun oldu.
Karnavala eşi ve 2 çocuğuyla gelen Türkler'den Seda Anılır, "Hava çok güzel. Hem bu güzel havayı değerlendirmek hem de şeker toplamak için iki kızımızla birlikte buradayız” dedi.
Karnavala katılan Deniz Açıkgöz ise, "Karnavala Almanya'da 5. mevsim derler. Biz de bu sene Amerikan polisi olarak giyindik. Karnavaldan pek hoşlanmasam da çocuklarım için geliyorum. Şeker toplayıp çok güzel vakit geçiriyorlar. Bu senenin avantajı, havanın yağmurlu ve soğuk geçmemesi” diye konuştu.

HA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)