İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da düzenlenen konserde, farklı dil ve lehçelerden söyledikleri türkülerle adını dünyaya duyuran 'Kardeş Türküler' grubu, konser verdi.
Londra ve çevresinde oturan Elbistanlıları bir çatı altında toplayan 'Elbistan Community Centre' (El- Com) tarafından üyelerin arasındaki diyalog ve iletişim güçlenmesi amacıyla düzenlenen geceye yaklaşık 1300 kişi katıldı. Konserde, yoğun istek üzerine Kardeş Türküler, ‘Gezi Parkı’ için yaptıkları ‘Tencere Tava Havası’nı seslendirirken salonda 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.
Katılımcılar arasında bir dönem Belediye Başkanlığı yapan Enfield Belediye Meclisi'nin İşçi Partili üyesi Yasemin Brett, Ahmet Karahasan, Ali Bakır, İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yeni Başkanı Yaşar Demiralay, Başkan yardımcısı Hüseyin Üzüm, Day- Mer Sözcüsü Metin Kartal, diğer bazı dernek yöneticileri ve kişiler yer aldı.
12 DİLDE KÜLTÜR ŞÖLENİ
Türkiye kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Wood Green bölgesinde, Dominion Centre’da gerçekleştirilen gecenin açılış konuşması El- Com Vakfı yöneticileri Ersin Cimikoğlu, Hasan Gül ve Hüseyin Kılıç adına Ersin Cimikoğlu gerçekleştirdi.
Vakfın kuruluş amacı ve faaliyetlerine değinen Cimikoğlu, Nisan ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu’nun önemine dikkat çekti. Cimikoğlu, son 1 yılda altyapı çalışmaları devam eden ‘Dernek binası’ satın alımıyla ilgili düzenlenen ‘bağış kampanyasına’ katkı sağlanılması gerekliliğini duyurdu.
Kürtçe ve Türkçe’nin yanı sıra birçok etnik dilde şarkıları söyleyen Suna Alan ve ‘Koma Awaz’ grubu ardından 9  kişilik Kardeş Türküler, ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ şarkısıyla başlayan konserde, iki saati aşkın süre sahnede kaldı. Türkçe, Kürtçe, Azerice, Ermenice, Makedonca, Rumca, Lazca, Gürcüce, Romanca, Çerkesçe, Süryanice, Arapça gibi dillerden oluşan zengin bir repertuvar sunan Kardeş Türküler, salonu dolduran konuklara keyifli anlar yaşattı. Bir kültür şölenine dönüşen konserde, izleyiciler de türkülere eşlik etti. Dinleyiciler parçalar eşliğinde halay çekti.