ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki Karadenizliler, 20 Haziran cuma günü Oberhausen kentinde başlayacak ve üç gün sürecek yayla şenliğinde buluşacak.
Duisburg Trabzon Şalpazarlılar Derneği, Krefeld Karadenizliler Derneği, Yurt Dışı Giresunlular Derneği ve Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği bir araya gelerek 20- 22 Haziran tarihleri arasında yayla şenliği gerçekleştirmek için kolları sıvadı.
KEMENÇE EŞLİĞİNDE TOPLANTI 
Yayla şenliğinin yapılacağı park alanında yapılan tanıtım toplantısına etkinliği düzenleyecek derneklerin temsilcileri katıldı. Kemençe eşliğinde yapılan toplantıya Krefeld Karadenizliler Derneği Başkanı Temel Bahadır, Yurt Dışı Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Aksu ve Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Kabataş katılırken, Duisburg Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Murat Bektaş komite adına bilgilendirme yaptı. Murat Bektaş, şöyle dedi:
"Şenlik alanına sahne ve konaklama çadırları kurcağız. Katılımcılar için her türlü hazırlıkları yaptık. İsteyenler duş alma imkanı bile bulunuyor. Etkinliğin gerçekleşeceği alanın çevresinde üç bin araçlık park yeri var. Şenliğe gelecekler mısır ekmeği, Akçaabat köfte, kuymak gibi Karadeniz yöresi damak tatlarını bulabilecekler. Dolu dolu Karadeniz kültürünün yaşanacağı bir etkinlik görecek."
Komite üyeleri, şenliğin gerçekleşeceği yeşil alanda kemençeyle horon vurmayı da ihmal etmedi. Lindner Caddesi 2 adresinde bulunan RWE Niederrheinstadion Stadı'na bitişik park alanında yapılacak şenlikte yöre sanatçıları Adem Kodalak, Erdal Güvendi, İsmail Cumhur, Murat Kumaş, Aziz Emir, Cesi ve Hasan Pekin'in yanı Yeliz Bayrak, Muhammet Yakupoğlu, kemence ustaları Hakan Yıldırım ve Mustafa Durmuş sahneye çıkacak.