DOĞUŞTAN kalp hastası olan ve kalp nakli olması için 3.5 ay önce Türkiye'den getirildiği Giessen Üniversitesi'nin kalp naklini reddettiği Muhammet Eren bebek uzun süredir mahkum olduğu solunum cihazından çıkarıldı. 6 ay ömür biçilen ancak 21 aylık olan 'Dilate Kardiyomiyopi' hastası minik Muhammet Eren bebeğin durumunda iyileşme olduğu için ciğerlerine kadar uzanan solunum cihazından ikinci kez çıkarıldığı belirtildi. Türkiye'de uygun organ bulmanın zor olmasından dolayı ilk başta hastane tarafından 178 bin Euro talep edilip kalp nakli yapılabileceği belirtilirken, şimdi 540 bin Euro fatura çıkarılan ve beyninin yüzde 20'si hasar gördüğü için engelli çocuğa kalp nakli yapmayı reddeden hastane hakkında baba Yavuz Dönmez, Anayasa Mahkemesi'ne şikayette bulunmaya hazırlanıyor.
Çocuğunun yüzde 20 engelli olduğu gerekçe gösterilerek kalp nakli yapılmasını kabul edemediklerini ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten öğretmen baba Yavuz Dönmez şöyle konuştu:
"Buraya büyük ümitlerle geldik. Çocuğumuzun Türkiye'de kalbinin durmasından dolayı bir süre beynine kan gitmediğinden dolayı yüzde 20 hasar oluştuğunu biliyorlardı. Buna rağmen bizi davet ettiler ve toplanan yardımlarla kalp nakli yaptırmaya geldik. Şimdi ise kalp bulmanın çok zor, bulurlarsa da bu kalbi daha sağlam çocuklarda değerlendireceklerini söylüyorlar. Bize gülümseyen, tepki veren ve yaşayan çocuğumuzu ölüme terk etmemizi, yani yapay kalp cihazından ayırmamızı istiyorlar. Buna razı olamayız. Şu an avukatımızın da yardımıyla anayasa mahkemesine baş vurmaya hazırlanıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve çocuğumuzun yaşayacağına dair ümidimizi asla kaybetmiyoruz."
ZİYARETÇİLERİ ÇEVİRİYORLAR
Hastanenin kendilerine "Tedaviyi sonlandırmak istemiyorsanız başka hastaneye taşıyın" dediğini dile getiren baba Yavuz Dönmez, şöyle devam etti:
"Şimdiye kadar 400 bin euro ödedik ve faturayı 540 bin euro'ya çıkardılar. 'Muhammet Eren'i başka yere naklederseniz 200 bin Euro'yu iade edeceğiz' dediler. Doğal olarak kabul etmedik. Hiçbir miktar bir canı satın alamaz. Hastaneye gelen ziyaretçilerimize burada bu isimde biri yatmıyor diyerek geri çevirdiklerini öğrendik. Bu hangi vicdana sığar. Çocuğumuzun fotoğrafını bile çekmemize izin vermiyorlar ama biz bu yasağı dinlemiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz ve duyarlı herkesten dualarını esirgememelerini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI