ANTALYA Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı soprano Burcu Bükem Kuru, İtalya'nın Treviso kentindeki Salotto Musicale Müzik Festivali kapsamında şan resitalleri verdi.
Türk bariton Cüneyt Ünsal da aynı festival kapsamında sahneye çıktı. Treviso, Valdobbiane ve Vittorio Veneto tiyatrolarında düzenlenen Salotto Musicale Festivali kapsamında bu yıl, ünlü İtalyan besteciye adanan 'Rossini ve senfonik mutfak' başlığının yanı sıra, 'Cose Turche (Turk İşleri)' teması da kullanıldı. Bu kapsamda, Türkiye'yi ve yeni dönem Türk müziğini tanıtan bir dizi sempozyum ve konser etkinliği düzenlendi. 14, 16 ve 17 Kasım geceleri verilen bu konserlere, eğitimini İtalya Vincenzo Bellini Konservatuarı'nda tamamlamış olan Antalya Devlet Opera ve Balesi solist opera sanatçısı Burcu Bukem Kuru ve bariton Cüneyt Ünsal davet edildi. Venedik'te yasayan ünlü Türkolog Asım Tanış'ın da konuşmacı olarak katıldığı etkinlik kapsamındaki 3 konserde, Federico Brunello ve Paolo Polon da piyanist olarak yer aldı.
Festivalin genel müzik direktörlüğünü ise Şef Stefano Mazzoleni üstlendi. Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olan konser programının, istek üzerine sezon içinde İtalya'da farklı şehirlerde tekrarlanacağı belirtildi.