Kaza kıyı kenti Barletta ile Bari arasında yaşandı. Trenlerin kaza anında aynı hat üzerinde seyrettiği öğrenildi.
 
Arama-kurtarma ekipleri, Andria kasabası yakınlarındaki enkazdan yolcuları kurtarmaya çalışıyor.
 
Polis memuru Riccardo Zingaro, Rai TV’ye yaptığı açıklamada, “Sanıyorum çok ölü var” dedi. Zingaro, bazı vagonların ciddi hasar gördüğünü de sözlerine ekledi.
 
Enkazdan kurtarılanlar arasında küçük bir çocuk da bulunuyor. Minik çocuğun hava ambulansıyla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
 
İtfaiye Sözcüsü Luca Cari, “Enkazı kaldırmak için onlarca kurtarma ekibiyle çalışıyoruz. Kurtarma işlemi çok çetrefilli. Çünkü kaza kırsal bir bölgede yaşandı” dedi.
 
Yetkililer, kazayı “dramatik” olarak nitelendirirken, kan bağışı çağrısı yaptı.
 
İtalyan medyası, trenlerinden birinin Andria, diğerinin ise Corato’dan geldiğini yazdı. Trenlerin kaza anında yüksek hızda seyrettiği öğrenildi.
 
Corato Belediye Başkanı Massimo Mazzili, bir uçak kazası gibi hasar oluştuğunu söyledi.
 
OLAY YERİNDE SAHRA HASTANESİ KURULDU
 
Olay sırasında hava koşullarının iyi olduğu bildirilirken, çarpışmanın nedeni henüz bilinmiyor.
 
Yaralıları tedavi etmek için olay yerinin yakınlarında bir sahra hastanesi kuruldu.
 
Bari’nin kuzey batısına doğru giden hattın çok yoğun olduğu ve her gün 200 aşkın tren tarafından kullanıldığı belirtildi.
 
Trenlerin muhtemel çarpışmasının önüne geçmek için bölgede yeni bir hat çalışması yapıldığı da öğrenildi.
 
BAŞBAKAN RENZI’DEN AÇIKLAMA
 
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, korkunç kazayı “üzücü” olarak nitelendirerek, kazanın nedeni belirlenene kadar uyumayacağını söyledi.
 
Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni ziyaret etmek için Milano’da bulunan Renzi, Başkent Roma’ya dönüyor.
 
PAMUKOVA’YI AKILLARA GETİRDİ
 
İtalya, 2009 yılında da benzer bir tren kazasıyla sarsılmıştı. Viareggio kentinde bir yük treni raydan çıkmış; tren hattı yakınlarında yaşayan 30’dan fazla insan çıkan yangın sonucu hayatını kaybetmişti.
 
Bu yılın başlarında ise Almanya’nın Avusturya sınırı yakınındaki Bad Aibling kasabasında iki tren kafa kafaya çarpışmış; kazada 11 kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, sinyal kontrolörünün yanlışlıkla iki trenin de aynı hattı kullanmasına izin verdiğini açıklamıştı.
 
Türkiye’deki en kanlı tren kazalarından biri 22 Temmuz 2004 yılında yaşanmıştı. Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, Ankara-İstanbul arasında hızlandırılmış tren seferini yapan Yakup Kadri Karaosmanoğlu adlı tren, aşırı hızdan dolayı raydan çıkmıştı. Kazada 230 yolcudan 41 hayatını kaybetmiş, 89 kişi ise yaralanmıştı.