İTALYA'da Tarım, Gıda ve Orman Bakanı Nunzia De Girolamo, hakkındaki görevini kötüye kullandığı yönündeki iddilar nedeniyle görevinden istifa etti. 

Gıda ve Orman Bakanı Nunzia De Girolamo, 2012 yılında milletvekilliği yaptığı sırada, Benevento kenti Yerel Sağlık Kurumu'na (ASL) atanacak isimler ve ihaleler gibi konularda yetkililere baskı yaparak, görevini kötüye kullanmakla suçlanıyordu. Söz konusu kurumun yöneticisi Michele Rossi'nin, De Girolamo'nun sesini gizlice kaydetmesiyle ortaya çıkan skandal, De Girolamo hakkında soruşturma açılmış olmasa da bir süredir İtalya gündemini meşgul ediyordu.

Suçlamaların ardından hükümet kanadından destek bulamayan Bakan, geçen hafta Parlamento'da yaptığı açıklamada iddiaları yalanlamış ve bir komployla karşı karşıya kaldığını öne sürmüştü.

İstifasını, Pazar akşamı yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Nunzia De Girolamo, "Bakanlıktan istifa ediyorum. Bunu, sahip olduğum en önemli şey olan onurumu ne pahasına olursa olsun kurtarmak için yapıyorum. Saygınlığımı savunmayan bir hükümette kalmaya devam edemem" ifadelerini kullandı.

BERLUSCONI: KABAK YETİŞTİRİYORSUN SEN TARIM BAKANI OL

De Girolamo, Enrico Letta liderliğindeki kabineye, Silvio Berlusconi'nin liderliğindeki (daha sonra adı Forza Italia olarak değiştirilen) Özgürlükçü Halk Partisi'nden (PDL), 2013 yılının Nisan ayında giren 5 bakandan biri olmuştu. Kabinenin en genç bakanı olan 38 yaşındaki De Girolamo, yaşanan siyasi kriz sonucu Berlusconi'yle yollarını ayırarak, Eylül ayında diğer 4 bakanla birlikte Yeni Merkez Sağ (NCD) hareketine geçmişti.

Berlusconi'nin, Nunzia De Girolamo'ya "Evinin bahçesinde kabak ve havuç yetiştiriyormuşsun. Tarım bakanı olacaksın" dediği öne sürülmüştü.

EÇ(SSA)