İSVİÇRE'nin Thurgau Kantonunda oturan öz oğullarına yıllarca cinsel istismarda bulunan ve başkalarına bulunduran 35 yaşındaki Alman babaya 13, 42 yaşındaki İsviçreli babaya ise 9.5 yıl hapis cezası verildi.
Thurgau Kantonu Münchwilen bölge mahkemesinde süren davada savcılık istismarcı Alman baba için 10 yıl, İsviçreli baba için ise 7.5 yıl ağır hapis cezası istedi. Alman  babaya 13 yıl ağır hapis cezası veren hakim, İsviçreli babaya pişmanlığı dolayısıyla 9.5 yıl ağır hapis cezası verdi.
OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI ?
Olay 2007 yılı mayıs ayına ortaya çıktı. Tecavüzlerin olduğu sırada 6 ve 7 yaşlarında 2 erkek çocuğunun çoğu kez ilaçla uyuşturularak tecavüze uğradıkları belirlendi. Çocukların öz babalarının hem kendileri karşılıklı olarak kendilerinin seksüel gaye ile kullandıkları hem de para karşılığında Avrupa'da yaşayan başka istismarcılara da kullandırdıkları ortaya çıktı. Mahkemede suçlarını kabul eden tutuklu iki babadan İsviçreli olan, kendisinin de 11 yaşında iken kaldığı yetiştirme yurdunda tecavüze uğradığını anlattı. 2008 yılında iki baba tutuklandı. Thurgau kantonunda mahkeme önünde istismarcıları protesto gösterisi düzenledi. Gösteriyi düzenleyen grup, çocuk istismarına verilen cezaların ağırlaştırılmasını istedi.
  SGS(GE/İD)