CENEVRE'nin en eski derneklerinden İsviçre- Türk Derneği Genel Kurul toplantısını yaptı.
Toplantıda geçen yıl hayatlarını kaybeden üyeler ve Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün sonra ölen Berkin Elvan için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Dernek Başkanı Robert Piciotto, faaliyetlerini anlatıp bu yıl yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yönetimden ayrılan 2 kişinin yerine yenileri atandıktan sonra yönetim kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Toplantıya katılan Cenevre Üniversitesi Hukuk Doktoru ve Cenevre Üniversitesi öğretim üyesi Begüm Bulak, Avrupa Birliği’nin İsviçre ve Türkiye ile olan bağları hakkında bilgi verdi. Bulak Avrupa Birliği’nin İsviçre ile olan ilişkilerini anlatırken İsviçre'nin 9 Şubat’ta yaptığı halk oylamasında büyük göçmen akımının sınırlandırmasını istemesinin Avrupa Birliği ile İsviçre'nin arasının gerginleşmesine sebep olduğunu söyledi. 
Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerini değerlendirirken son dönemdeki olaylardan sonra AB'nin Türkiye'yi asıl üyeliğe kabul etmesinin imkansız olduğunu savundu.

ZA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)