İSVİÇRE'nin Montrö kentindeki 'Cenevre 2' ve Davos kasabasındaki 'Dünya Ekonomik Forumu' (WEF) Toplantıları için İsviçre ordusu alarma geçirildi. Konferansların güvenliği için 5 bine yakın asker görev alacak. İsviçre Hava Kuvvetleri Fransa ve Avusturya Hava Kuvvetleri ile ortak çalışarak konferansların güvenliğini havadan denetleyecek.
İsviçre, ordusu yarından itibaren alarma geçiriliyor. Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, çarşamba günü aynı zamanda başlayacak WEF ve Cenevre 2 Konferanslarının güvenliğinin sağlanması görevi İsviçre Ordusuna verildi. Birbirlerine sadece 230 kilometre uzaklıkta olan Davos ve Montrö kentlerinde aynı zamanda başlayacak çok önemli iki toplantının güvenliği İsviçre için en önemli konu haline geldi.
Dünyanın önemli liderleri, devlet başkanları, bakanları ve işadamlarının katılacağı konferansların güvenliği için özel program uygulanacak. Fransa ve Avusturya hava kuvvetleri ile ortak çalışma yapılacak. İsviçre Ordusu sadece Davos’daki WEF Toplantıları'nın güvenliği için 3 bine yakın askerini görevlendirdi.
Cenevre 2 Konferansı ile birlikte 5 bine yakın asker güvenlik için alarma geçirildi. İsviçre Hava Kuvvetleri ise, FA-18’lerle havadan güvenliği sağlayacak. Davos’tan 230 kilometre  uzaklıktaki Montrö kentindeki Cenevre 2 konferansı için Fransa Hava Kuvvetleri ile ortak çalışacak olan İsviçre Ordusu, Davos’daki WEF toplantılarının havadan güvenliğinin sağlanmasında Avusturya ordusu ile işbirliği içinde olacak.
22-25 Ocak tarihleri arasında Graubünden Kantonunun Davos Kasabasında gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve yine aynı gün 22 Ocak Çarşamba günü Waadt Kantonunda bulunan Montrö Kentinde Suriye Krizinin ele alınacağı Cenevre-2 Konferansı toplanırken, Davos Kasabasında 22-25 Ocak tarihleri arasında dünyanın önemli liderlerinin geleneksel buluşma yeri olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) gerçekleşecek.

SST(AÖ/İD)