İSVİÇRE Dışişleri Bakanlığı tatillerini bu yıl Türkiye'de geçirmek isteyen vatandaşlarını uyardı. Bakanlık, Türkiye'de bombaların patladığını hatta bu patlamaların turizm merkezlerinde de görüldüğü öne sürdü.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin genel olarak siyasi açıdan istikrarlı olarak tarif edilebileceği, büyük kentlerde gösteriler ve ayaklanmalar görülebileceği, genellikle grevlerin ilan edildiği belirtilirken şöyle denildi:
"Güvenliğiniz için her türlü büyük kalabalık ve gösterilerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca polislerin talimatlarını dinleyip tur operatörleriniz ile irtibatta kalın. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde bombalamalar oldu ve bu yüzden ölümler ve yaralanmalar meydana geldi. Ayrıca turizm merkezleri de bu saldırılardan etkilendi. 2013 yılı başından beri Kürt sorunu ile ilgili bir barış süreci başlatıldı, bu nedenle barış sürecine karşı olanlar veya Suriye'de iç savaşın devam etmesi nedeni ile tekrar saldırılar olabilir. Genellikle temkinli ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz, öte yandan terör ve adam kaçırma olaylarının da devam ettiğini bildiririz."
İsviçre'de turizm acente ve tur operatörleri bu açıklamayı abartılı bulduklarını bildirdi.