Ünsal TURAN/STOCKHOLM ()- İSVEÇ’in başkenti Stockholm’ün Sveavagen caddesinde bulunan İş Bulma Kurumu, işsizlere iş imkanı yaratmak için bin kişiye 10 firmadaki iş imkanı için gönderdiği görüşme davetine 61 bin kişinin başvurması kargaşa yaşanmasına neden oldu.

İş Bulma Kurumu yöneticileri 61 bin kişinin yarattığı panik nedeniyle alarm düğmesine basınca, Stockholm polisinden çevik kuvvet ekibi kurumuna sevk edildi. İş Bulma Kurumu yöneticileri tarafından sakinleştirilemeyen işsizleri polis yatıştırarak evlerine gönderdi. Stockholm Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ulf Lindgren, "iş Bulma Kurumu sadece 1000 kişiye davet göndermiş ancak nasıl oldu da 61 bin kişi iş konuşmasına geldi kimse anlayamadı. Ya kurum çalışanları yanlışlıkla tüm işsizlere davet gönderdi veya birileri sisteme girerek oyun yaptı. Konu araştırılıyor. Gerçek olan bir şey var ki, gelenlerin hepsi haklı olarak çok kızgındı. Büyük bir ümitle iş konuşmasına gelenlerin bazıları çocuklarına bakıcı bulmak zorunda kalmış, bazıları çok uzak yoldan masraf yaparak gelmiş. İnsanları yatıştırmak kolay olmadı sonunda anlayışla hepsi evinin yolunu tuttu" dedi.

İş Bulma Kurumu çalışanı Christina Mangard, yaşanan panik ve kargaşa nedeniyle iş görüşmelerinin iptal edildiğini bildirerek yapılan yanlışlıktan dolayı özür diledi.

ÜT (AÖ/SSA)