RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Eylül ayında San Petersburg kentinde düzenlenen G-20 zirvesine katılan liderleri dinlemeye aldığı idda edildi.
İspanyol Europress ajansı İtalya'da yayınlanan Stampa ve Il Corriere della Sera gazetelerine dayandırarak geçtiği haberinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in zirveye katılan liderlere gönderdiği bir adet USB hafıza kartı ile cep telefonlarını şarj etmeye yarayan USB kablosunun aslında bilgi elde etmeye yarayan 'Trojan virüs' taşıdığını belirtti. Ajans, zirve sonrası Avrupa Komisyonu Başkanı Herman van Rompuy'nun incelenmek üzere bu iki hediyeyi güvenlik kuvvetleri aracılığı ile Alman istihbaratına teslim ettiği ve burada yapılan ilk araştırmada iki alette de bilgisayar ve cep telefonlarındaki bilgileri çalmaya yarayan Trojan virüslerine rastlandığını duyurdu.
Europress Ajansı, USB şarz kablosu ve hafıza kartından tüm liderlere gönderilip gönderilmediğinin henüz açıklıya kavuşmadığını da hatırlatarak soruşturmanın başlatıldığı ve önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapmanın sürpriz olmayacağını savundu. Ajans ayrıca Avrupa Komisyonunun zirveye katılan 26 delegeye mesajlar göndererek bu konuda bilgi verdiğini de açıkladı. İtalyan ll Corriere gazetesi Avrupa Birliği diplomatlarına dayandırarak geçtiği haberinde ise soruşturmanın sonucunda G-20 ülkelerinin Rusya'yı toplu olarak resmen kınama mesajı yayınlayabileceği ve Putin'den de açıklama isteyebileceğine dikkat çekti.
 
MÇ(SS)