TÜRKİYE'nin son yıllarda golf turizmine yaptığı yatırım, İspanyollar'ı harekete geçirdi. Golf tesislerinin büyük bir bölümünü ülkenin güneyinde yer alan Endülüs bölgesinde bulunduran İspanyol yatırımcılar başta Almanya olmak üzere kuzey ülkeleri ile bir seri yeni anlaşmalar imzalamaya başladı.
İspanya'daki Endülüs bölgesinin turizm sorumlusu Rafael Rodríguez, Global Communications Experts firması ile imzaladığı anlaşma ardından yaptığı açıklamada İspanya’nın golf turizmine yeni bir hareket getirmek zorunda olduğunu söyledi. Rodrigez özellikle Türkiye’nin son yıllarda golf turizmine yaptığı yatırımlarla Alman, İngiliz ve Kuzey ülkelerinde yaşayan önemli sayıda turisti ülkesine çekmeye başladığına dikkat çekerek, "Bu durum Türkiye’deki fiyatlar yukarıya çekmeye başlattı, bizim fiyatlarımız Türklerden daha ucuz hale geldi, bu durumdan yararlanmalıyız" dedi.
İspanya’nın Endülüs bölgesinin yılda 429 bin turisti golf için ağırladığını hatırlatan Rodrigez bu kişilerin İspanyol ekonomisine bıraktığı paranın 690 milyon euro olduğunu vurguladı. Rafael Rodriguez imza töreninde, golf için İspanya’ya gelen bir turistin ortalama 13.5 gün ülkede kaldığını ve günlük 90 euro'yu harcadığını ifade ederek "Buna ailelerini de eklediğimizde bu rakam normal bir turistin günlük harcamalarının çok üzerinde oluyor" diye konuştu.
 

MÇ(GE/İD)