İSPANYA'da 2004-2009 yıllarında Sosyalist Partisi’nde Bayındırlık Bakanlığı yapan Magdalena Alverez Endülüs Özerk Yönetiminde ekonomiden sorumlu yönetici iken bazı şirketlere usulsüz ihale vermekten suçlu bulundu.
Halen Avrupa Yatırım Bankası başkan yardımcılığı yapan ve bu görevinde nde istifa etmek zorunda kalan eski bakan Magdalena Alverez suçlamaların arkasında iktidardaki Halk partisi’nin olduğunu savundu. İspanya’da bir radyoya açıklamalarda bulunan Alverez, "Sağcı iktidar partisi beni Avrupa Yatırım Bankası’ndaki görevimden ederek başkasını getirmek istiyor, suçlamaların da bir sınırı var, bankam istifa etmemi istememesine rağmen kurumuma leke getirmemek için görevimden ayrılıyorum" dedi.
Bayındırlık eski bakanı, IMF Başkanı Cristina Lagarde’nin de Fransız mahkemeleri tarafından yargılandığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Hükümet neden onun istifasını istemiyor? Çünkü aynı siyasi görüşteler. Madem yolsuzluklara karşılar o zaman Lagarde de yargılanıyor o da aklanana kadar istifa etsin."
Magdalena Alverez, geçen aylarda da İspanya’nın Sevilla kentinde bir mahkemede görülen davada kamuya karşı işlenmiş sivil suçlardan dolayı 29.5 milyon euro teminat cezasına çarptırılmıştı.