İSPANYA Bayındırlık eski Bakanı Francisco Alvarez-Cascos'un kamu ihaleleri karşılığında iktidarda bulunan partisine rüşvet aldığı belgelendi.
Mali ve Ekonomik suçlarla ilgili polis birimi EDEF’in, sorgu hakimi Pablo Ruz’a gönderdiği 49 sayfalık belgelerin yeraldığı raporda, Bayındırlık eski Bakanı Cascos’un, Francisco Correa adlı bir işadamından kamu ihaleleri alması karşılığında seçim yatırımı olarak 3 milyon euro tutarındaki parayı parti kasasına geçirdiği açıklandı.
Raporda, işadamının bu miktarı partinin reklam harcamaları için kullanılmak üzere 2 parçada ödediği ortaya çıktı. İspanya’da iktidardaki Halk Partisi'nin eski mali işler sorumlusu olan ve halen cezaevinde bulunan Luis Barcenas'ın tuttuğu ve partinin 'B hesabı' olduğu iddia edilen notlarda da eski Bayındırlık bakanı Francisco Alvarez Cascos'un rüşvet aldığı iddalarına genişçe yer veriliyordu.
İspanyol basınına göre Bayındırlık bakanına rüşvet veren İşadamı Francisco Correa'nın liderlik ettiği öne sürülen 'Gürtel yolsuzluk şebekesi'nin, 1996'dan 2009'a kadar iktidar partisindeki üst düzey siyasetçilere yaklaşık 25 milyon Euroyu ihaleler karşılığı dağıttığı ifade ediliyor.

MÇ(AÖ/İD)