İNGİLİZ gazeteleri IŞİD’in kafa kesme eylemlerinde sıranın bir İngiliz’de olduğunu öne sürdü.
Daily Mirror gazetesinin, 'Hasta Cihatçı İngiliz John: Geri geldim .. ve bir İngiliz’i öldüreceğim' manşetli haberinde, IŞİD fanatiğinin ikinci Amerikalı gazetecinin başını  kestiğini ve video görüntüsündeki üçüncü kişi olan İngiliz’i tehdit ettiğini vurguladı.
'İ' gazetesi “İngiliz Cihatçı videodaki ikinci rehineyi öldürdü” manşetli haberinde İngiliz aksanıyla konuşan katilin İngiliz esiri tehdit ettiğini yazdı.
Daily Express “Cihatçılar: bundan sonra İngiliz’in başını keseceğiz” manşetli haberinde şeytan teröristlerin ikinci cinayetten sonra tüyler ürperten yeni bir tehditte bulunduklarına işaret etti.
The Guardian birinci sayfa manşetinde “IŞİD Amerikalı rehinenin başının kesildiği videoda İngiliz’i öldürmekle tehdit etti” dedi.
The Daily Telegraph gazetesinde, cellatın gazeteci ölürken Batılı hükümetlere “Halkımızı rahat bırakın” dediği kaydedildi. ABD güçlerinin İngiliz rehineyi daha önce kurtarmayı denediklerine değinen gazete, Başbakan David Cameron’un “Bu barbar teröristlerden halkımızı korumak için elimizden geleni yapacağız” sözlerine dikkat çekti. The Times’ın birinci sayfa manşeti "İngiliz’e sıra sen de denildi" oldu.