Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK, () - TERÖR örgütü IŞİD, Amerikalı bir gazetecinin daha başının kesilmesi görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde siyah cellat elbisesi giysili yüzü kapalı terörist, turuncu mahkum elbisesi giydirilmiş gazeteci Steven Joel Sotloff ile gözükürken, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenirken infazların devam edeceği dehditinde bulunuyor.

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti), Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un başının kesilmesi görüntülerini yayınladı. 'Amerika'ya ikinci mesaj' başlığı altında yayınlanan videoda gazeteci Steven Joel Sotloff'un "Amerikan işgali yüzünden ben ölüyorum" dediği görülüyor. 

Amerikalı gazetecinin yanında elinde bıçakla dikilen IŞİD militanı da, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenerek "Senin füzelerin bizim insanlarımıza saldırdıkça, tek bir bıçak da senin insanlarının boğazına saldıracak" tihditinde bulunuyor.

Amerikalı yetkililer görüntülerin henüz doğrulanamadığını belirtiyor. 31 yaşındaki gazeteci Sotloff, 2013 yılının Ağustos ayında Suriye'de haber peşinde koştururken kaybolmuştu. Sotloff'un annesi geçtiğimiz hafta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye video aracılığıyla seslenmiş ve oğlunun canının bağışlanması için yalvarmıştı.

IŞID, geçtiğimiz günlerde de Amerikalı gazeteci James Foyley'in öldürüldüğü videoyu yayınlamıştı.

FOTOĞRAFLI