İSVİÇRE'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre ofisinin Ukrayna Daimi temsilcisi Büyükelçi Youri Klymenko, Ukrayna'nın bilinçli olarak, Rusya Federasyonu askerlerinin silahlı kuvvetlerinin Kırım'da yaptığı provokasyonlardan kaçındığını söyledi. Klymenko, krizin barışçıl yollardan çözülmesini istediklerini söyledi.
Sorunu sona erdirmek için halen bir şans bulunduğunu anlatan Klymenko, Ukrayna'nın uluslararası görüşmeler yapmaya hazır olduğunu bildirdi. İşgali yapanlar tarafından  oluşturulacak bir referandumu kabul etmeyeceklerini söyleyen Klymenko, Kırım'ı bırakmayacaklarını ve bu tür bir eyleme izin vermeyeceklerini söyledi. Uluslararası toplumu işgali yapanlar üzerinde baskı kurmaya davet eden Klymenko, Rusya'nın uluslararası anlaşmalara koyduğu imzaları ihlal ettiğini vurguladı. Uluslararası toplumun sessiz kalmamasını ve kendilerini desteklemesini isteyen Klymenko, bu konunun sadece Ukrayna ile ilgili olmadığını, uyulması gereken kurallarla alakalı olduğunu vurguladı.
Rusya'ya Ukrayna'da etnik gerilim yaratmaması çağrısında bulunan Klymenko, iki ülke arasındaki bağlara zarar vermemesini istedi. Ukrayna'nın Rusya'nın düşmanı olmayacağını da ifade etti. Klymenko bu zor günlerde Ukrayna'ya destek veren herkese teşekkür etti.

ZA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)