Turan KASAP/PRİŞTİNE, ()- KOSOVA’da Ferizovik'in Boru Fabrikası'nın eski işçilerinin, anayasal, yasal ve parlamenter haklarını gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle Priştine'de Başbakanlık binası önünde iki ay önce çadır kurarak başlattıkları grev sürüyor. İki aydan bu yana grevde bulunan 46 işçiden 12'si ise bir yandan da oruç tutarak greve devam ediyor. Hükümetinin henüz kurulmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşayan işçiler, Ramazan Bayramı nedeniyle greve ara verip vermeyecekleri konusunda bir toplantı yaptılar. Çadırdaki toplantıda işçiler grevi sürdürme kararlılığını belirtirken, Ramazan Bayramını çadırda kutlama kararı aldılar. Toplantının ardından, ’ya açıklamalarda bulunan Niyazi Asllani, “İki aydan bu yana direnmekteyiz , burada oruç tuttuk ve bu çadırda da Ramazan Bayramını kutlayacağız. Bayramda ailelerimizle birlikte olamamamız başta Haşim Taçi ve diğerlerinin ayıbı. Bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutlarım” şeklinde konuştu.
54 yaşındaki Ahmet Süleymani ise orucunu hasta ve grevde olduğu halde bir gün bile bozmadığını ifade ederek Ramazan Bayramını burada kutlayacaklarına dair karar aldıklarını söyledi.
Süleymani, tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutlarken , “İnşallah gelecek bayramı ailemize birlikte kutlarız” dedi.
İki aydır grevde bulunmaların rağmen hiçbir yetkili boru fabrikası çalışanlarını ziyaret etmedi. Başbakanlık binası önünde bulunan grev çadırı Kosova’da Hak Arama ve Direniş sembolü olmaya başladı.